Sistemes de desinfecció. La desinfecció per via aèrea.

sistemes de desinfecció

  La denominació correcta de les Empreses de Neteja potser hauria de ser Empreses de Neteja i desinfecció, atès que cap procés de neteja es completa si no es realitza també una desinfecció. S’ha insistit ja, en altres articles precedents, en la diferència que hi ha entre els conceptes de la neteja i la desinfecció. Neteja és l’eliminació de la … Llegir més

Neteja i desinfecció hospitalària

neteja hospitals

Neteja i desinfecció en centres de salut A l’hospital el risc d’adquisició d’infecció és permanent sent la propagació de la contaminació contínua. En conseqüència, la descontaminació i l’aplicació de metgesses higièniques han de ser metòdiques, programades i continuades per tal d’evitar l’anomenada infecció hospitalària Nosocomial (és la que es contreu a l’hospital). Aquesta es pot transmetre tant pels gèrmens dipositats … Llegir més

Prevenció de les infeccions hospitalàries – Tractament de les superfícies

neteja hospitals

Al 1783 el Dr. Johann Pertan Frank, professor de diverses universitats europees, ja es qüestionava la paradoxa d’ anar a un hospital per a remeiar una malaltia i adquirir-ne una altra nova: la infecció hospitalària o nosocomial. L’ambient hospitalari pot classificar-se en: Zones crítiques: quiròfans i adjacents, sales d’obstetrícia, zones de tractament i infermeria, cremats, immunodeprimits, nounats, UVI … El risc … Llegir més

Higiene d’Hotels

neteja hotels

Cada Hotel està subjecte a una severa inspecció per part de l’inspector més exigent de tots: el Client. Segons estudis recents, els viatgers que repeteixen com a clients a un Hotel depenen, en gran mesura, de la forma com les instal·lacions van passar les proves de neteja en les diferents zones:   Procediment de neteja dels passadissos dels hotels: Els … Llegir més

Servinet: el servei de neteja de les administracions públiques

neteja administracions públiques

Aquest estiu a Servinet hem començat a prestar servei de neteja professional a diferents administracions públiques. Servinet, una de les principals empreses del sector de la neteja industrial de Catalunya, ha aconseguit l’adjudicació de contractes de servei de neteja de les següents administracions: Cases del mar, dependents de la direcció provincial de l’institut Social de la Marina a Barcelona (Ministerio … Llegir més

Normes de seguretat i higiene en posar en marxa un programa de neteja

normes neteja

NORMES DE SEGURETAT I HIGIENE EN POSAR EN MARXA UN PROGRAMA DE NETEJA Assegurar-nos que els dispositius de seguretat de les escales de tisora estiguin en bones condicions d´ús. No parar-se a l’últim esgraó. Recolzar l’escala sobre una base segura Manejar l’equip elèctric amb les mans seques. No deixar mai els cables d’extensió tirant de la corda. Desconnectar primer l’interruptor … Llegir més

Desinfecció e higienització a hospitals

desinfecció hospitalaria

NETEJA HOSPITALÀRIA (neteja centres de salut): NETEJA I DESINFECCIÓ EN ÀREES CRÍTITQUES En aquestes àrees és recomanable una estricta neteja i desinfecció. Aquest és un punt clau en la prevenció i control de la infecció. Per la planta física existeixen 2 tècniques: Neteja i desinfecció recurrent: es fa diàriament i es repeteix 2 o més vegades al dia segons les condicions … Llegir més

Desinfecció i higienització en centres esportius

neteja hospitals

LA DESINFECCIÓ DE PISCINES, DUTXES, LAVABOS I VESTUARIS DE CENTRES ESPORTIUS Tots sabem que l’aigua estancada és un medi de cultiu excel·lent pel creixement de nombrosos microorganismes, i per tant, resulta molt fàcil la seva contaminació. Com a conseqüència, és imprescindible una desinfecció en profunditat per evitar aquesta contaminació microbiologia en revestiments de: piscines, canonades per on circula l’aigua, sanitaris, … Llegir més

L’Agència Catalana de Salut edita ‘La guia de pràctiques correctes d’higiene per a restaurants’

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat una guia de pràctiques correctes d’higiene adreçada a tots els professionals de la restauració. Aquest document recull una sèrie de pautes per minimitzar els factors de risc en la manipulació d’aliments i l’elaboració de plats, amb l’objectiu d’aconseguir un alt nivell de seguretat i higiene en establiments que ofereixen aliments al … Llegir més